Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korvfabriken – en ny livsstilsbutik i Ljusdal: "Namnet kändes lite coolt"

/
  • Annica Swartswe och Malin Schröder startar en livsstilsbutik med kläder, inredning och en coffeeshop. Den kallas Korvfabriken och öppnar i dag.
  • Diverse inredningsprylar av olika slag finns i butiken.
  • I den sköna soffgruppen mitt i butiken kan man sitta och prata bort en stund med goda vänner.

I dag öppnas en helt ny butik i Ljusdal, med det spännande namnet Korvfabriken. Men där kommer inte att erbjudas så mycket korv, i stället ligger fokus på kläder, inredning och gott kaffe.

Annons

Inne i en blå byggnad bredvid Granngården i Ljusdal råder det dagen innan skärtorsdagen febril aktivitet. Kläder ska hängas snyggt, inredningsprylar visas från sin bästa sida och den avancerade kaffemaskinen kopplas in.

Här har Annica Swartswe och Malin Schröder byggt upp vad de kallar för en livsstilsbutik, där flera saker erbjuds på samma ställe.

– Det är kläder, inredning och en coffeeshop, som innebär ett förbaskat gott kaffe med en chokladbit eller nougat, inga mackor eller fikabröd. Sedan har vi satsat på lite design, säger Annica Swartswe.

Läs också: Osannolikt prisregn över Ljusdalselever på UF-mässa: "Det är en omöjlighet"

Att det blev namnet Korvfabriken har att göra med att de från början hade ögonen på ett ställe som förr har använts till korvtillverkning.

– Men sedan hittade vi en annan lokal som låg mer centralt och kände att då kör vi på den. Vi behöll namnet för det kändes lite coolt, säger Annica Swartswe.

– Det känns jättebra, nu fick vi en stor, bra lokal här på Östernäsområdet. Det området tror vi starkt kommer att komma i framtiden, säger Malin Schröder.

De har bägge sina rötter i Ljusdal, men flyttade söderöver när de var yngre. Malin har bott länge i Stockholm och Annica på västkusten, men båda flyttade tillbaka för nära tio år sedan. Här fann de varandra i gemensamma intressen och började planera för en affärsverksamhet.

Se också: Årets butik, komet, säljare – Ljusdals bästa företagare utsedda

– Annica och jag har tänkt lika och kände att vi brinner för inredning, mode och design, och vi kompletterar varandra jättebra. Sedan gillar vi supergott kaffe och det ville vi också satsa på, säger Malin Schröder.

Hon har utbildning inom textil och design, så det här området faller sig naturligt att utveckla ett företag kring.

– Jag har jobbat mycket med färg, form och design, och även med ungdomar, sist här på Unik. Jag gillar att ha mycket människor runt omkring mig.

Läs också: De bygger ett kontorshotell i Järvsö: "Här finns utrymme för idéer som är helt crazy"

Annica Swartswe har drivit flera butiker på västkusten och trivs med den typen av företagande.

– Det är så roligt att driva företag, jag ville tillbaka till det livet. Sedan vet jag hur mycket det är med ett eget företag. Att dra runt det själv visste jag att det kanske jag inte mäktar med. Då började vi prata om det och då föll det sig jättebra, att vi ville samma sak.

De ser fram emot att erbjuda den här typen av produkter i Ljusdal.

– De är väldigt i framkant, Ljusdalsborna. Det känns jättespännande. Så vi ser det här som ett komplement till de butiker som finns. Vi har tagit in märken som vi vet inte finns här för att bredda det lite, säger Malin Schröder.

Läs också: Från idé till öppning på en och en halv vecka för ny Järvsöbutik

Mer läsning