Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kör på hedersuppdrag

Medlemmarna i Ljusdals kyrkokör över sedan en tid tillbaka på ett konsertprogram och något av ett hedersuppdrag, som kören har fått till söndagen den 29 maj.

Annons

Då ska Ljusdals kyrkokör nämligen framträda i Slottskyrkan i Stockholm.

Det här hr blivit möjligt efter den kontakt som kyrkvaktare Leif Sköld i Ljusdal har haft med kolleger vid Slottskyrkan. Där finns nämligen en sådan orgel av märket Green & Stråhle, och som det omtalade orgelprojektet i Ljusdal också handlar om. I Ljusdal ligger de unika orgelpiporna och övriga detaljer nedpackade i lådor, och krafter finns i församlingen om att den unika orgeln ska byggas upp igen.

Vid besöket i Slottskyrkan kom Leif Sköld i kontakt med församlingens organist, som på stående fot bjöd in Ljusdals kyrkokör till ett konsertframträdande i Stockholm.

Så nu har körledaren, kantor Anneli Aspengren Sköld, tagit som sin uppgift att med kören öva in ett passande program. Gudstjänster och sammankomster i Slottskyrkan, inte minst sådana med musikaliska inslag, brukar vara välbesökta och faktum är att såväl körer som övriga musikaliska konstellationer ute i landet har just Slottskyrkan i Stockholm på önskelistan som konsertplats. Nu får Ljusdals kompletta kyrkokör den möjligheten.

Vid framträdandet kommer gudstjänsten att ledas av biskop Caroline Krook.

Mer läsning

Annons