Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpare finns till ovårdat hus i Färila – men ägaren är försvunnen: "Vi får inte tag på honom"

/
  • Det här huset står strax intill riksväg 84 i centrala Färila. Någon vill köpa och rusta upp det, men ägaren till huset är svår att finna.

Ett ovårdat hus med sprucken fasad i centrala Färila kan få en ny ägare som vill renovera det. Men bara om den nuvarande fastighetsägaren ger sig till känna.
– Vi får inte tag på honom helt enkelt, säger plan- och byggchefen Helena Olovsdotter Haglund.

Annons

Precis bredvid riksväg 84 i centrala Färila står ett hus som är väldigt ovårdat. Den krackelerade fasaden faller allt mer i bitar och riskerar att hamna på förbipasserande gångtrafikanter.

Kommunen är dessutom bekymrad över att fastigheten blir en del av det intryck som besökande och förbipasserande får av Färila.

Läs också: Fastighetsägare måste laga fasad

Förvaltningen har därför vid ett flertal tillfällen försökt kommunicera med ägaren till fastigheten för att få honom att vidta åtgärder, men inget har hänt.

I somras hotade myndighetsnämnden med 150 000 kronor i vite om inte fastighetsägaren tog tag i fasadproblemen innan den 31 oktober 2015.

Läs också: Trasig fasad - kan få betala vite

Men det beslutet har ägaren aldrig tagit emot.

– Den som äger huset bor utomlands. Vi har skickat brev flera gånger, men de studsar tillbaka, säger Helena Olovsdotter Haglund, kommunens plan- och byggchef.

Hon har nu goda nyheter att meddela fastighetsägaren, om bara förvaltningen kan lyckas nå honom.

– Det finns någon som är intresserad av att köpa fastigheten. Vi ser väldigt positivt på om den här fastigheten kunde få en ny ägare som är intresserad av att rusta byggnaden. Det vore ju en ypperlig lösning. Men när vi inte får kontakt med fastighetsägaren så blir det väldigt svårt.

Den potentiella köparen har också försökt få tag i fastighetsägaren utan att lyckas. Nu har dock förvaltningen fått nys om en annan adress där fastighetsägaren kan finnas. I måndags gick senaste brevet till honom.

Helena Olovsdotter Haglund hoppas att skrivelsen denna gång får en mottagare.

– Jag skulle jättegärna vilja prata med honom och berätta att det finns någon som vill köpa det här. Det vore jätteroligt att hjälpa till med det. Men när han inte vill ge sig till känna är det jättesvårt.

Läs också: Då ska Stadshotellet få ny fasad: "Känns bra att äntligen få till det"

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här:

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons