Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstgräsplan blir politik

För första gången når frågan om uppvärmd konstgräsplan för fotboll politikerna när det gäller siffermaterial i budget.

Annons

Det är en uppvärmd konstgräsplan för fotboll för 11 miljoner kronor som till stor del ligger bakom det kraftigt ökade investeringsförslaget som kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott går fram med.

Som jämförelse kan nämnas att hela samhällsutvecklingsförvaltningens investeringar uppgick till 19 miljoner kronor 2011 och det är också ramen i årets budget.

I tjänstemannaförslaget för 2013 begärs en utökning av ramen med 18,8 miljoner så att man hamnar på 33,6 miljoner kronor.

Utökningarna består av fordonsanskaffning inom räddningstjänsten för 4,1 miljoner, ny bokbuss för 3,7 miljoner och uppvärmd konstgräsplan för 11 miljoner kronor.

Konstgräsplanen har varit ett diskussionsämne i flera år och Ljusdal är tillsammans med Nordanstig en vit fläck på konstgräskartan över Hälsingland.

Samhällsutvecklingsutskottet vill ha utrett vad allt runt en uppvärmd konstgräsplan kan kosta och det handlar också om den årliga driften. Det finns också frågor kring eventuell extern finansiering och var planen ska ligga.

Mer läsning

Annons