Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunprotest om Svartsjövägen

Ljusdals kommun protesterar att Svartsjövägen rivs upp och inte återbeläggs med asfalt.

Annons

Det är kommunalrådet Roland Bäckman (S) och kommunchefen Nicklas Bremefors som anser att det är "ytterst märkligt att en åtgärd av detta slag tycks ha beslutats utan någon form av kommunikation med berörda kommuner".

Det var i förra veckan som tidningen berättade om Trafikverkets planer som väckt protester.

Trafikverkets projektledare Gustav Ohlsson var i artikeln övertygad om att upprivningen av Svartsjövägen är nödvändig och att det blir bättre när asfalten rivs upp och den blir grusväg igen.

Roland Bäckman och Nicklas Bremefors skriver att Ljusdals kommun tidigare har varit starkt engagerad i åtgärder på den två mil långa väg 728 och delaktig i den process som ledde till att vägen numera ingår i det statliga vägnätet.

– Väg 728 har en mycket stor betydelse för boende i Svågadalsområdet för arbets-, skol- och serviceresor till Ljusdals kommun. Den fyller, förutom för näringslivets transporter, även en viktig funktion för det rörliga friluftslivet, där besöksmål som Kajvall och Gröntjärn kan nämnas, skriver de båda kommunföreträdarna till Trafikverket och kräver återbeläggning av asfalt efter upprustningen.

Mer läsning

Annons