Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens webbplats företagarvänlig

Som företagare på en liten ort är kontakterna med kommunen viktig. I en rapport från Sveriges kommuner och landsting får Ljusdals kommun beröm för sin företagarvänliga webbplats.

Annons

Att kommunens information till företagen fungerar problemfritt är inte självklart. Sveriges kommuner och landsting har undersökt samtliga svenska kommuners webbplatser ur ett företagarperspektiv. Ljusdal finns bland de 21 kommuner som klarat sig bäst i undersökningen.

- Det vi har försökt att göra är att försöka se det från besökarnas perspektiv. Vi har frågat oss vad besökarna vill få ut av informationen och jobbat utifrån det, säger Åsa Juhlén på kommunens IT-enhet.

För att få ett bra omdöme i undersökningen krävs att informationen för företagare är lättillgänglig. SKL har bland annat tittat på hur information som riktar sig till företagare i frågor om upphandlingar, bygglov och serveringstillstånd sett ut. Ljusdals kommun har med råge uppfyllt kraven.

- Det har varit enkelt för SKL att hitta den mesta informationen hos oss, det enda man egentligen inte hittat tillräckligt bra information om är serveringstillstånd, säger Åsa Juhlén.

Mer läsning

Annons