Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen vill köpa folkparken

Kommunchefen ska undersöka möjligheten att köpa Ljusdals folkpark.

Annons

Det beslutade kommunstyrelsen efter votering och en timmes debatt.

Ändå var politikerna egentligen överens i sak. Frågan var om kommunchefen skulle få uppdraget att förhandla med ägaren om ett köp av parken eller, lite försiktigare, undersöka möjligheten att få köpa parken. Efter votering, som slutade 8–7, togs det lite försiktigare beslutet. Med tillägget att kommunchefen även ska undersöka intresset hos annan, till exempel föreningslivet, att driva anläggningen, och andra aspekter med ett köp.

– Vad är problemet? Jag tycker vi pratar om småsaker. Här har vi ett område som folk vill ha tillgång till och då ska det först vara kalkyler och allt, sa Bodil Eriksson (FP) och jämförde med Stenegård.

– Nu har vi äntligen lärt oss av dig Bodil att undersöka allt noggrant först, och så vill du inte göra det nu, sa Inga-Lill Fahlström (MP), som värjde sig mot att "köpa grisen i säcken".

– Jag tycker vi gör en stor debatt av en nästan självklar fråga, sa Leif Hansen (SRD).

Jonny Mill (SRD) ville inte att det skulle bli någon långbänk av frågan. Det blir det inte heller, eftersom den kommer tillbaka till kommunstyrelsen för beslut i augusti, sa ordförande Roland Bäckman (S).

Mer läsning

Annons