Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen tar över på Stene

/
  • Det blir kommunal skötsel av trädgården och andra attraktioner på Stenegård i sommar. Politikerna är med på noterna.

Det tog runt en timme i kommunstyrelsen att diskutera hur kommunen ska återta driften på Stenegård i Järvsö.

Annons

Ändå var ledamöterna tämligen överens om tagen.

Efter nära två och ett halvt år som driftansvarig lämnade Stenegården i Järvsö AB den 1 maj tillbaka ansvaret till kommunen. Detta sedan bolaget hade konstaterat att det var ekonomiskt omöjligt att driva anläggningen vidare trots att ett utvecklingsprojekt för 8 miljoner kronor (med bland annat EU-pengar) pågått under tiden.

Kommunchefen Nicklas Bremefors föreslog nu att kommunen ska gå in med 800 000 kronor, varav drygt hälften av pengarna kan tas från den summa som Folkteatern hade fått om den hade varit kvar på Stenegård och dess träteater.

Kommunstyrelsen var med på noterna men ville ändra på en delpost, den att oförutsedda utgifter på 100 000 kronor även ska inrymma kultursatsningar.

Ingalill Fahlström (MP) och Bodil Eriksson (FP) fick också med att kommunchefen i juni ska berätta mer utförligt för kommunstyrelsen om sommaren på Stenegård, att det i september ska bli en avstämning kring hur det har fått och i oktober ska det finnas ett förslag om hur anläggningen ska drivas i framtiden.

En politisk styrgrupp valdes också med Bosse Hedin (S), sammankallande, Thomas Wandel (SRD), Ingela Gustavsson (V), Erik Nygren (M) och David Wahlund (MP).

Mer läsning

Annons