Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen måste göra om Kläppaplan

I mars i fjol antog kommunfullmäktige i Ljusdal en detaljplan för bland annat ny industri i Kläppa. Men markägare i närheten underrättades inte på rätt sätt. Därför upphävs planbeslutet.

Annons

Det är mark- och miljödomstolen vid Östersunds tingsrätt som ger markägare i närheten rätt. Därmed måste kommunen ta omtag för detaljplanen för ett område nära före detta Bilmetro som syftar till ny småindustri och handel.

Enligt plan- och bygglagen ska kommunen sammanställa de synpunkter som senast under utställningstiden har framfört skriftligen. Kommunen ska sedan redovisa sina förslag i ett utlåtande. Enligt domen har kommunen inte skött kontakterna med de berörda markägarna på rätt sätt i samband med utlåtandet.

– Vi får ta upp ärendet i kommunstyrelsens samhällsutvecklingsutskott och se hur vi går vidare. Som jag ser det finns tre alternativ, nämligen att undanta delar av den gamla planen, bearbeta den helt och hållet eller lägga ner planarbetet även om jag håller det sistnämnda för osannolikt, säger Ljusdals kommuns plan- och byggchef Anders Berg som inte räknar med något nytt planbeslut förrän efter sommaren.

Mer läsning

Annons