Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen bygger reserv för sämre tider

Det blir ingen kommunal informationstidning. I dagsläget finns inga resurser för en sådan, beslutade kommunfullmäktige.

Annons

Malin Ängerå (S) hade föreslagit att kommunen skulle utreda förutsättningarna att skapa en informationstidning i kommunal regi. Men en sådan kräver mycket tid och resurser. Därför är det bättre att lägga tid och kraft på de informationskanaler som redan finns, beslutade kommunfullmäktige.

Kommunen har sedan i juni en öppen facebook-sida, dessutom finns information på kommunens hemsida.

Kommunen ska bygga upp en lokal resultatutjämningsreserv som kan användas för att klara balanskravet när det blir dåliga tider med små intäkter. Det beslutet har kommunstyrelsen redan tagit och kommunfullmäktige godkände det i efterhand. Förslaget kom till efter finanskrisen 2008 när kommunerna var tvungna att panikbromsa för att klara balanskravet. En sådan panikbromsning riskerar sedan att slå tillbaka på såväl verksamhet som ekonomi.

Sven-Åke Thoresen (S), ordförande i regionförbundet Gävleborgs regionstyrelse informerade kommunfullmäktige om bildandet av regionkommunen Gävleborg. Vid nästa sammanträde ska Ljusdals kommunfullmäktige ta ett eventuellt stödbeslut.

Mötet inleddes med att kommunfullmäktiges ordförande Ulla-Britt Gidemalm (S) fick ta emot ett diplom från Irini Mavroudis från Sveriges kommuner och landsting, då Ljusdals kommun sagt ja till att bli en av 19 milleniekommuner i landet. En milleniekommun ska bidra till att milleniemålen uppfylls för en bättre värld.

Mer läsning

Annons