Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen begär hjälp för att riva dammar

Kommunen begär att Kammarkollegiet omprövar sitt beslut och återupptar arbetet med tillstånd till utrivning av Kvarndammen och den provisoriska dammen i Sillerboån i Tallåsen.

Annons

Det här är andra gången som kommunen vänder sig till Kammarkollegiet för att få en ansökan om tillstånd för utrivning av Kvarndammen och den provisoriska dammen i Sillerboån.

Vid det första försöket frånsade sig Kammarkollegiet uppdraget då det tagit alltför lång tid för kommunen att komma till ett beslut om vad som skulle ske med Kvarndammen – utrivning, upprustning eller försäljning.

I mitten av januari gick kommunen in med en ny begäran om Kammarkollegiets medverkan för att ansöka om tillstånd för utrivning. Då sade Kammarkollegiet nej, eftersom man där inte ansåg att uppdraget motsvarade kollegiets uppgift att företräda ett motstående allmänt miljöintresse.

Kommunen tycker inte att sakläget förändrats och pekar på att Kammarkollegiet vid det förra tillfället ansåg att ärendet hade stort allmänintresse.

Kommunen definierar också allmänintresset, som man anser ligger i att skapa en fri fiskvandring för den värdefulla Ljusnanöringen för en lång sträcka av Sillerboån och Leån.

Mer läsning

Annons