Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchefen hoppar av

/

Nicklas Bremefors hoppar av sin tjänst som kommunchef i Ljusdal. Anledningen är att politiken i Ljusdal tagit en väg som han anser sig ha svårt att följa.

Annons

Under måndagen meddelade Ljusdals kommunchef Nicklas Bremefors att han hoppar av sin tjänst. Det är ett beslut som tagit form under sommaren, då Bremefors känner att han inte alltid delar kommunstyrelsens uppfattning om utveckling, ledning och styrning inom politiken i Ljusdal.

Bremefors framhåller att han har fullt förtroende för politiken i Ljusdal, men att den inslagna vägen inte är hans väg. Han anser att den drivande rollen för utveckling har kommit i skymundan och att han ser svårigheter med att vara chef för förvaltningschefer som han inte själv får rekrytera.

Som det ser ut i dagsläget kommer Bremefors att sitta kvar som kommunchef i ett halvår, och därefter återgå till sin tidigare tjänst som ekonomichef. Om inte kommunstyrelsen vill att han avgår innan dess vill säga.

– I min roll som kommunchef arbetar jag långsiktigt, så har man väl fattat beslut om att hoppa av vore det utifrån det bra om man hittade en ersättare, säger Nicklas Bremefors.

Mer läsning

Annons