Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunalrådet kritisk mot S "De är politiskt opålitliga"

/

Lars Molin (M) är väldigt kritisk till socialdemokraternas försök att välja in en egen kandidat som vice ordförande i kommunstyrelsen i Ljusdal.
– Jag ser väldigt allvarligt på det här, säger han.

Annons

Socialdemokraternas försök att välja Stina Michelsson som vice ordförande i kommunstyrelsen misslyckades på måndagskvällen. Men kommunalrådet Lars Molin är väldigt kritisk till att de ens försökte.

– Det är inte ett ansvarsfullt sätt att bedriva politik, säger han.

Normalt i Ljusdal är det de styrande som innehar ordförande- och vice ordförandeposterna i kommunstyrelsen. Att som opposition utmana om de platserna i samband med ett fyllnadsval är ett brott mot den praxis som gäller i Ljusdals kommun, tycker moderaten.

Läs mer: Valliansen vann omröstning – efter hot om avgång

– Under alla år som S har styrt Ljusdal har man haft en princip att man inte intervenerar på varandras områden. Nu sitter de i opposition och bryter mot den principen, säger Lars Molin

Han berättar om tillfällen från förra mandatperioden då han satt i opposition när fyllnadsval skulle göra.

– Jag minns tal om hur oansvarigt det skulle vara att föreslå annat namn än det som ledning föreslog. Jag fick klart för mig att så gör vi inte i den här kommunen, säger Lars Molin.

Läs mer: Socialdemokraterna vill kuppa in en av sina egna i kommunledningen

Han kallar Socialdemokraterna för "politiskt opålitliga" och menar att deras agerande har öppnat dörren till majoritetsstyre (att majoriteten ensam styr utan inblandning från oppositionen). Själv öppnar han dörren för att Valliansen nu kommer ge igen med samma mynt när det blir dags för andra utnämningar.

– Det kan inte vara så att S går ifrån en princip och förväntar sig att andra partier ska följa den. Men hur vi ska hantera det inom Valliansen kommer visa sig, säger Lars Molin.

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons