Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunal ratar flexavtal

Facket Kommunal har sagt upp det flextidavtal som slutits med motparten Ljusdals kommun och som varit en förutsättning för att alla anställda som vill ska få jobba heltid.

Annons

– När kommunen sparar blir det allt svårare att få till något bra av det här avtalet. Därför har våra medlemmar sagt att de inte orkar längre, något som den ökade sjukfrånvaron vittnar om, säger Eva Steen Andreassen, vice ordförande för Kommunals sektion i Ljusdals kommun.

Avtalet om flexibel arbetstid och sysselsättningsgrad har i sin nuvarande utformning funnits sedan 1 januari 2008 och uppsägningstiden är på tre månader.

Det så kallade flextidavtalet är komplicerat i sin utformning men går ut på att till exempel förskjuten arbetstid och arbete på obekväm arbetstid inte ersätts på samma sätt som det centrala avtalets allmänna bestämmelser tar upp. De anställda får av arbetsgivaren veta hur mycket bemanning det ska vara på en arbetsplats och får sedan själva lägga schemat. Det finns då en timbank där plustid kan ersättas med ledighet eller pengar.

När det gäller deltidsanställda ska de för att få heltid anmäla detta hos kommunens bemanningsenhet för att sedan kunna fylla upp på sin ordinarie arbetsplats eller på något annat ställe.

Socialchef Marita Wikström är medveten om att det är tufft inom omsorgsförvaltningens verksamhet i dag men framhåller också fördelar för de anställda med till exempel mer i ob-ersättning. Men hon ser också gärna att parterna lokalt kan komma överens om ett nytt avtal.

Mer läsning

Annons