Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klimatdag på Järvzoo

På lördag arrangeras en klimatdag på Järvzoo med Carolina Klüft som invigningstalare. Fokus kommer ligga på hur klimathotet påverkar oss lokalt, och vad man som privatperson kan göra åt det.

Annons

Carolina Klüft, som sitter i naturskyddsföreningens riksstyrelse, säger att hennes invigningstal ska handla om miljöengagemang i det lokala samhället i dag.

– Jag ska tala om att se saker globalt, men sedan agera i det lokala. Det tycker jag är en väldigt viktig fråga som verkligen berör vårt samhälle i dag, säger hon.

Under dagen kommer fokus att ligga på hur människor och djur påverkas av ett förändrat klimat lokalt. Hur ett förändrat klimat påverkar exempelvis järv och ren i Sverige.

Ann Horn är projektledare för dagen. Hon menar att folk är väl medvetna om klimathotet, men ofta saknar kunskap vad man själv kan göra om man vill värna klimatet.

– Vi vill konkret visa vad vi som privatpersoner kan göra lokalt för klimatet. Vi vill skaka om människor och visa på allvaret i detta, men samtidigt inspirera genom att visa att även små ändringar i vår vardag kan få väldigt positiva konsekvenser för klimatet, säger hon.

Under dagen kommer det att finnas pyssel för barn, frågesport, och info om hur arter i Sverige påverkas av ett förändrat klimat. Utöver Carolina Klüft kommer också Anders Björklund och före detta tv-meteorologen Pär Holmgren att föreläsa under dagen.

– De är väldigt duktiga föreläsare som brinner för att ändra beteendemönster och inspirera människor till att kämpa vidare för klimatet, säger Ann Horn.

Mer läsning

Annons