Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med Kläppas upprustning

Alla utom en i kommunstyrelsen sa på torsdagen ja till en upprustning av Kläppa fritidsgård i Ljusdal för 5,3 miljoner kronor.

Annons

Det var bara Thomas Wandel (SRD) som var emot 5,3-mijonersrustningen. Han varnade för oväntade kostnader i ett gammalt hus.

– När det talas om eventuellt andra lösningar i framtiden borde det räcka med en uppfräschning för en halv miljon kronor nu, sa Thomas Wandel.

Wandels partikolleger Leif Hansen och Jonny Mill stödde det dyrare upprustningsalternativet. Men åtminstone Jonny Mill var också inne på farhågorna för att börja renovera ett gammalt hus.

– Det hade varit bättre att bygga nytt och fräscht för låt säga 10 miljoner kronor på Östernäs. Men ungdomarna har väntat länge nog och då är jag beredd att stödja det här alternativet, sa Jonny Mill.

Självkritisk var Malin Ängerå (S) när hon påminde om att det var hennes parti och Centern som för fem år sedan beslutade att flytta fritidsgården från Kläppa till Stenhamreskolan, en flytt som dock aldrig blev av.

Kommunfullmäktige har sista ordet. Men med så stor majoritet för en upprustning i kommunstyrelsen bör det bara vara en formalitet.

Mer läsning

Annons