Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karl Hedin köper Signeuls

/
  • Plats för nyordning. Rolf Svensson, platschef på Karl Hedin, och Kiki Signeul, delägare till Signeuls, är sedan måndagen i samma bolag sedan Karl Hedin Bygghandel köpt det gamla järnhandelsföretaget som varit i Ljusdal sedan 1882.

En fem generationer lång epok är över när Signeuls Järnhandel AB i Ljusdal säljs till personer utanför släkten. AB Karl Hedin Bygghandel tog på måndagen över rörelsen som successivt ska flyttas från före detta bryggeriet till Åkern i Ljusdal.

Annons

– I och med köpet får vi med oss kompetens på industrisidan så att vi blir en mer komplett bygg- och industrihandel, säger Rolf Svensson, platschef för Karl Hedin Bygghandel i Ljusdal.

I fredags gjorde Signeuls och Karl Hedin Bygghandel klar affären och syftet är att flytta allt från före detta bryggeriet i Ljusdal till Åkern i närheten av bandyarenan Ljusdals IP. Då försvinner alltså Signeuls som varumärke.

– Lokalerna är klara. Det är bara gastillståndet som vi väntar på. Jag kan tänka mig att det kan ta ett par veckor innan hela flytten är genomförd, säger Rolf Svensson.

Fredrik och Kiki Signeul behåller moderbolaget Calle Signeul AB som äger bryggerifastigheten i Ljusdal.

– Vad som händer med bryggeriet vet vi inte i dagsläget. Vi är öppna för diskussion när det gäller både uthyrning och försäljning, säger Fredrik Signeul.

Mer läsning

Annons