Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kårbölebo drabbad av läkarskandalen

/
  • Margareta Molarin är övertygad om att de nervskador och det känselbortfall hon har i foten är en direkt följd av felgrepp som läkaren gjorde när hälsporren skulle åtgärdas hos ortopedkliniken i Hudiksvall i augusti 2008.

Det som skulle bli en enkel operation vid ortopedkliniken i Hudiksvall.blev för Margareta Molarin i Kårböle början på ett långt lidande. Hon är en av flera patienter som behandlats av kirurgen Johanne Krogh i Hudiksvall, som nu uppmärksammats för att ha felbehandlat flera patienter under sin tid i Norge.

Annons

I augusti 2008 kallades Margareta Molarin till operation hos ortopedkliniken i Hudiksvall. En hälsporre, som under en längre tid irriterat henne och lett till svår värk, skulle äntligen åtgärdas.

När hon låg på operationsbordet den där augustidagen 2008 gick något snett. Läkaren började skära i foten innan bedövningen hade hunnit verka.

Läkaren hade också skurit djupt i en blodåder varför Margareta Molarin tappade mycket blod under operationen.

När hon vaknade upp hade hon kraftig värk i foten, vilket man lugnade henne med skulle vara normalt efter operationen. Men värken tilltog, samtidigt som känseln började försvinna i andra delar av foten.

I dag snart två år efter operationen saknar Margareta Molarin känsel på utsidan av foten i anslutning till operationsärret och är bortdomnad i hälen. På insidan av foten är hon å andra sidan superkänslig.

Margareta Molarin anmälde läkaren Johanne Krogh till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) i slutet av 2008. Läkaren friades från att ha gjort något fel. De nervskador och den värk Margareta Molarin fått efter operationen orsakades inte av felgrepp från läkaren utan sågs mera som en naturlig följd av sjukdomen.

Läkaren Johanne Krogh tillstod visserligen att Margareta Molarin hade fortsatt värk och uppvisade en del nervskador, men att dessa inte kunde ha uppstått som en följd av operationen, utan mera var besvär som orsakats av sjukdomen och som Johanne Krogh inte kunde lastas för.

Mer läsning

Annons