Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamp för mänskligt Sverige

/

Söndagens första maj-tåg gick i vanlig ordning till Förvaltningshuset. Där låg fokus på Yoomi Renström och Jenny Breslin som var dagens talare.

– Det var inte 50 plussare som grundade arbetarpartiet, det var unga våghalsiga ungdomar, fastslog Breslin.

Annons

Tre kvinnor ledde sammankomsten på Förvaltningshuset. Socialdemokraternas distriktsordförande Yoomi Renström höll dagens huvudtal. Jenny Breslin höll det andra och sista talet. Malin Ängerå var konferencier. Talarduon förmedlade två olika, men två lika viktiga budskap. Samtidigt som Juholt mötte partikamrater i Falun stod Gävleborgs distriktsordförande Yoomi Renström och talade i samma ton som Juholt.

Fokus låg på att lansera Socialdemokraterna som ett mänskligt alternativ till Alliansen.

– Arbetslinjen står inpräntad på Sveriges himmel, och den står vi helt och hållet bakom, säger Renström och går än så länge hand i hand med Alliansen.

– Men, tillägger hon.

– Anledningen till att vi har en bättre politik än Alliansen är att vi har en linje för sjukvård, en linje för skola, vi har en linje för allt som bygger ett samhälle, proklamerar Renström.

Jenny Breslin berörde även hon barn och ungdomar men budskapet var ett annat. Hon förespråkar uppror i partiet.

– Lyft fram unga vid varje möte. De unga kommer inte vänta på att vi i partiet ska ändras, de unga lever sin framtid nu, de lever partiets framtid. Det är dags att bli hederligt förbannad, domderar Jenny Breslin.

Christian Åberg var en av de få unga på plats. Han kände igen sig i Breslins tal och berättade att SSU nu jobbar för att rekrytera unga i Ljusdal.

– Intresset finns, bara vi visar att VI finns, säger Åberg.

Mer läsning

Annons