Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kakfest för återvändare i Hamra

/
  • Karin Sjögren, Fågelsjö, vänder rutinerat kôlbullar på löpande band. Kassören Kerstin Tideman, fritidsboende i Hamra, hejar glatt på. De förberereder sig på den kôlbullerusning som förväntas bli efter brännbollsmatchens slut.
  • Monica Hjelm, Hamra, anordnar för första året en kakbuffé. Något som blev väldigt populärt och kakorna gick åt som smör i solsken.

På lördagen var det dags för den årliga återvändardagen i Hamra. På schemat stod bland annat kakbuffé, fotoutställning och trekamp. Den sistnämnda med en lite annorlunda, mer jämställd, inriktning detta år.

Annons

I Hamra rådde det på lördagen full aktivitet. För ungefär tjugonde året arrangerades den årliga återvändardagen. Linedance på dansbanan, brännbollsmatch och fisketävling var några av aktiviteterna som erbjöds.

– Den här dagen är dels viktig för de som är född och uppvuxen här. Det är roligt för dem att träffas. För oss nya är det roligt att lära känna de som bor i omgivningen, säger Bim Åkers, Hamra.

På den gamla skolan i Hamra visades traditionsenligt fotoutställningen "Hamra förr" med bilder från 1900-talets mitt och tidigare.

Nere vid bystugan är Bim Åkers, Hamra, ansvarig för trekampen. Den ser lite annorlunda ut i år. Hon tröttnade på att det oftast är manliga saker som yxkastning och dragkamp som ingår. Därför har hon skapat en egen, mer jämställd trekamp.

– Jag vill slå ett slag för jämställdheten. Därför ingår det i den här trekampen att hänga tvätt, trä på tråd genom en nål och trä på påslakan på ett täcke, säger hon.

Mer läsning

Annons