Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julklappstips i sista minuten

/
  • Johanna Rosell har precis köpt de sista julklapparna. För den som ännu inte har fixat sina finns det fortfarande hopp.

Har du fortfarande inte fixat julklapparna? Eller har du kanske fixat dem, men utan att känna dig riktigt nöjd? Lugn. Här kommer tre sista minuten-tips som räddar julen:

Annons

* Ge bort gamla kläder

Vintagehysterin håller i sig. Gamla kläder kostar mer än nya. Ungdomar går klädda som pensionärer. Utnyttja situationen. Leta upp ett gammalt urtvättat plagg som du ändå har tröttnat på, slå in spektaklet i papper och vips – du har fixat en julklapp. För att ge sken av att det hela är lite mer exklusivt än vad det egentligen är kan du med fördel klippa ut märkeslappar från andra (dyrare) kläder och sy fast på plagget du ger bort.

* Måla en möbel

Har du en tråkig gammal stol, ett fallfärdigt bord, eller en halvtrasig lampa som bara står och skräpar i förrådet? Perfekt. Fram med lite målarfärg och kanske sågen. Tjugo minuter senare har du en egentillverkad julklapp. Ful? Kanske. Men även unik – och sådant uppskattas.

* Återanvänd fjolårets klappar

Kanske fick du någon trist julklapp i fjol. Nu har du chansen att hämnas. Returnera julklappen till dess ursprungliga avsändare. Förhoppningsvis uppskattar personen gåvan. Om inte, så inser han åtminstone att julklappen var en dålig idé från första början. Du har med andra ord ingenting att förlora, men allt att vinna. Kör.

Mer läsning

Annons