Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johnny blev svårt knivstucken på krogen

/
  • Johnny Olsson är nu hemma i Ygskorset efter den dramatiska händelsen i Göteborg där han blev svårt knivstucken.

Den valborgsmässoaftonen kommer Johnny Olsson, 48 år, från Ygskorset, inte att glömma i första taget. Det höll på att bli hans sista. Vid ett krogbesök i Göteborg blev han svårt knivstucken och förlorade massor av blod.

Annons

– Ett tag trodde läkarna på Sahlgrenska sjukhuset att jag inte skulle klara mig, säger Johnny.

Den trevliga kvällen höll på att sluta riktigt illa för Johnny Olsson, från Ygskorset i Färila. Johnny jobbar med tunnelsprängning i Göteborg och varannan helg kommer han hem till familjen i Ygskorset. Den andra tillbringar han i husvagnen i Göteborg.

Det var en sådan helg som Johnny och en jobbarkompis gjorde ett besök på puben The Dubliner på Östra Hamngatan. Det var när de skulle gå hem framåt morgonsidan som det hände.

– Kompisen hade gått en stund innan och när jag hade hämtat ut min jacka så dök det upp en glad kille bredvid mig som jag inte hade sett tidigare under kvällen. Han drog några vitsar, skämtade i största allmänhet, klappade om mig på vägen ut, spelade kompis och sa att det var skoj att prata med mig. Vad jag inte såg var att han hade en kniv i sin högra hand och den stack han, helt oprovocerat, in i min högra sida. Först fattade jag inte att jag blivit knivstucken, men när blodet började spruta så förstod jag, berättar Johnny.

Johnny föll ihop på golvet medan en tjej sprang tillbaka in på krogen och ringde efter ambulans.

Det bar av till Sahlgrenska sjukhuset i ilfart och där blev det operation direkt. Läget var kritiskt och ett tag trodde inte läkarna att man skulle kunna rädda livet på Johnny.

Johnny Olsson fick vara kvar på sjukhuset i en vecka och under tiden fick han svara på massor av frågor från polisen.

I Göteborg har man nämligen den senaste tiden en massa ouppklarade brott, bland annat några mord där just kniv varit mordvapnet.

För närvarande är Johnny Olsson hemma med familjen i Ygskorset. I första hand är han sjukskriven i ytterligare två veckor och sviterna efter knivsticket har förstås satt sina spår.

– Ja, jag har gått ner tio kilo och eftersom sticket i levern fick läka av sig själv så måste jag vara försiktig med vad jag gör.

Mer läsning

Annons