Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbet: Ta hand om 4 200 hektar skog

/
  • Totalt består Ljusdals kommuns skogsinnehåll av 4 200 hektar skog. Den nya skogliga förvaltarens arbetsuppgift är att ta om denna skog på olika sätt.

Är du utbildad skogsmästare? Har du erfarenhet av skogsförvaltning? Skulle du säga att du har ett ekonomiskt tänk? Då kan du vara Ljusdals kommuns nya skogliga förvaltare.

Annons

I veckan gick Ljusdals kommun ut med en lite annorlunda jobbannons. Efter att i flera år lagt ut förvaltningen av kommunens skogsfastigheter på entreprenad är det nu dags att anställa en egen skoglig förvaltare.

I arbetsuppgifterna ingår det att ha hand om skogsbruks- och naturvårdsplaner, avverkning och försäljning av virke samt att företräda kommunen i markfrågor som vägbyggen, markvärdering och tätortsnära skogsbruk.

– Dels så handlar arbetet om skogsförvaltardelen, där det ingår saker som att sälja skog, underhålla skogsvägar i kommunen och se till hela beståndet vid planering och avverkning, säger Stig Martinsson, rektor på Naturbruksgymnasiet och den som har hand om rekryteringen.

Förutom att ta hand om kommunens skogsfastigheter ingår det i tjänsten även arbetsuppgifter vid Naturbruksgymnasiet.

Läs också: Kommunstyrelsen bjöds ut i skogen

– Tjänsten är inte en heltid och för att komma upp i hundra procent så ser vi på Naturbruksgymnasiet att den här personen kan gå in och ha viss undervisning vid frånvaro bland lärarna, säger Stig Martinsson.

Jobbannonsen har bara legat ute ett par dagar, men redan har ett par ansökningar kommit in – och flera personer har ringt och haft frågor om tjänsten, berättar Stig Martinsson.

– Intresset för tjänsten verkar stort. Bara i dag har jag fått in fyra ansökningar och de som ringer och har frågor är kvalificerade. Så läget ser bra ut, säger han.

Den blivande skogliga förvaltaren kommer att ha hand om 4 200 hektar skog. Det motsvarar runt 6 000 fotbollsplaner.

Läs också: Gevär och skogsmaskiner ska locka tjejer till Naturbruksgymnasiet

Vilka egenskaper efterfrågas?

– Man ska vara utbildad skogsmästare eller motsvarande. Det är meriterande om man har jobbat om instruktör och är van vid undervisningsmoment Huvudfokus är den skogliga förvaltningen av kommunens skogar och att vi får ut det mesta möjliga av skogen, säger Stig Martinsson.

Varför är det viktigt för kommunen att ha en skoglig förvaltare?

– Man är ägare till ett skogsinnehåll med stort värde. Om man är progressiv och har ett aktivt skogsbruk finns det pengar att tjäna. Det är viktigt att kommunen har bra förvaltning av skogen, säger Stig Martinsson.

Ansökningstiden för tjänsten går ut den 22 februari och förhoppningen är att tjänsten kan tillsättas under våren.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons