Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb på norska lockar

/
  • Magnus Lodin, platschef för Teleperformance i Ljusdal, berättade om företaget för drygt 40-talet personer som kom till informationsmötet.

Det finns ett stort intresse för att lära norska. Ett 40-tal personer kom för att få information om en ny halvårslång arbetsmarknadsutbildning som kan ge jobb hos Teleperformance i Ljusdal.

Annons

Teleperformance i Ljusdal har haft svårt att rekrytera personal till sin norska supportavdelning. Därför drar man nästa vecka, i samarbete med arbetsförmedlingen, Närljus och Uttvecklingscentrum, igång en sex månader lång utbildning för att lära arbetslösa norska och förbereda för en anställning hos företagets norska avdelning för att ge teknisk support till norska kunder.

När utbildningen offentliggjordes för några veckor sedan fick arbetsförmedlingen ta emot närmare 100-talet förfrågningar från i stort sett hela landskapet. På fredagen hade man kallat till informationsmöte på Stadt i Ljusdal. Dit kom ett 40-tal personer.

15 personer kommer att antas till utbildningen, där språkstudier och praktik hos Teleperfomance kommer att varvas under veckorna.

Ett liknande projekt fast då med inriktning på danska har genomförts för att rekrytera personal till Teleperformance. Upplägget då skiljer sig från det som gäller för den norska kursen. Utfallet då blev inte som företaget förväntat sig, men elva av de 15 som avslutade kursen har i dag anställning hos Teleperformance, nio av dem arbetar inom den danska avdelningen för teknisk support.

Mer läsning

Annons