Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb för gymnasiets årskurs ett och två

Ljusdals kommun erbjuder 72 platser för sommarjobb. Dessutom har fem gymnasiestuderande chansen att få sommarjobb hos Framtidsboxen och region Gävleborg. Nytt är att man enbart erbjuder jobben till gymnasieelever som går sitt första eller andra år.

Annons

Ljusdals kommun erbjuder i år 72 platser för sommarjobb under två perioder varav ett 50-tal är inom vård och omsorg. Det resterande 20-tal platser är fördelade mellan räddningstjänsten, Öjeskolan, grönyteskötsel, parkarbete, bibliotek och idrottsanläggning. Nytt för i år är de två platser som räddningstjänsten erbjuder, en plats per period.

Nytt är också att sommarjobben erbjuds enbart till de gymnasieelever som går sitt första eller andra år. Då man resonerar att när man går tredje året har man slutat gymnasiet och kan söka ett annat jobb än sommarjobb.

Istället för att enbart erbjuda de traditionella feriearbetsplatserna sommartid har nu Ljusdals kommun, tillsammans med region Gävleborg, startat en framtidsboxenmodul. Där har fem gymnasiestuderande chansen att vara med i ett kommunalt förändringsarbete. Framtidsboxen drivs av företaget Alternativet AB som vill låta ungdomar vara med och möjliggöra positiva samhällsförändringar.

– Vi vill få mer fart på det ungdomspolitiska arbetet genom Framtidsboxen. Jag tror att det kan bli spännande, säger Birgitta Piippola, som är samverkanspartner i modulen.

Till jobben hos Framtidsboxen och region Gävleborg söker man dessutom tre arbetslösa ungdomar där tanken är att projektanställa dem.

Lönen ligger på 60 kronor i timmen inklusive semesterersättning. Allt likadant som i fjol.

Mer läsning

Annons