Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

JK undersöker inte Ljusdals-Posten

I början av juni lämnade en representant från Gävleborgspolisen in två anmälningar om grovt förtal till Justitiekanslern, JK. Anmälningarna gällde två artiklar i Ljusdals-Posten som polisen ansåg vara osanna. Nu har JK beslutat att inte inleda någon förundersökning.

Annons

Den 17 och 18 maj skrev Ljusdals-Posten om en ung man som sa sig ha blivit misshandlad av två ljusdalspoliser. Den unge mannen visade bland annat upp ett flertal blåmärken som skulle ha uppstått under själva misshandeln. Vidare berättade han om hur han fått motta sparkar och slag, samt att en av poliserna ropat "nu ska den feta jäveln få".

I de två anmälningarna till JK (en för varje artikel) skriver en av de båda utpekade poliserna att dessa uppgifter är felaktiga. Enligt polisen har varken sparkar eller slag utdelats, inte heller några ord av nedsättande karaktär uttalats.

I sin bedömning av anmälningarna skriver JK att någon förundersökning inte kommer att inledas. Orsaken är att JK endast driver förtalsbrott om särskilda skäl föreligger. Att innehållet i de båda artiklarna berör två polismän anses inte utgöra särskilda skäl.

Mer läsning

Annons