Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöskogen vaknar till liv

/

Agendan börjar fyllas för byarna i Järvsöskogen. På onsdagen bjöd Cecilia Bruce in till presskonferens för att berätta om sommarens aktiviteter.

Annons

– Det är som vanligt mycket som händer här i sommar, säger Cecilia Bruce, trubadur och lärare från Hästberg, Järvsö. Bland annat blir det ett hejdundrande jubileum i Sidskogen när dansbanan fyller 100 år, fortsätter hon.

Firandet pågår i tre veckor med start i början av juli. Dansbandet Wizex spelar vid den första danskvällen och Svänzons avslutar säsongen på dansbanan.

Nytt för i år och som går av stapeln i Järvsöskogarna är utdelningen av Flurens kulturpris. Utdelningen sker i samband med Byarna på skogens dag i Hästberg på initiativ av Fluren Skog AB.

Priset delas ut till en person som i Hälsinglands skogsbygd på ett verksamt sätt bidragit till att bevara kulturella värden och traditioner.

– Vi har redan utsett årets vinnare, och denna gång var vi enväldig jury, säger Katarina Wådell på Fluren Skog AB.

Övriga trevliga inslag i Järvsöskogarna i sommar är Messmörsteaterns nya uppsättning "Eldsagor", Svedbovallen, Hälsinglands enda levande fäbod, Harsens fäbodmuseum och mycket mer.

Mer läsning

Annons