Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöprojekt söker finansiering

/

Järvsö är Ljusdals kommuns stora turistdragare. Men Järvsö har ingalunda utvecklats färdigt. Det finns fortfarande massor att göra för att växa. Med statligt stöd kan Järvsö få en rejäl tillväxt de närmaste åren.

Annons

Just nu finns det många planerade projekt för att utveckla området kring Järvsöbacken. Dessa projekt drivs av olika företag och konstellationer, men alla samlades under tisdagen och onsdagen för att presentera planerna för de statliga myndigheter som kan ge stöd till investeringarna.
Tankarna på att utveckla turismen i Järvsö är ingalunda nya för länsstyrelsen och Tillväxtverket. Men det visade på rejäl styrka då samtliga presenterades i ett sammanhållet koncept.
– Det här är väldigt intressant. Vi har tidigare sett varje enhet för sig men nu fick vi hela konceptet presenterat för oss på ett mycket bra sätt, säger Thomas Johansson på Tillväxtverket, som tidigare hette Nutek.
Länsstyrelsen i Gävleborg vill förstås utveckla länet och har medel att bidra med, om än inte alls i samma storleksordning som Tillväxtverket.
– Vi har naturligtvis följt utvecklingen i Järvsö under många år och sett hur det växt sakta men säkert. Nu är man inne i en ny fas där det kan bli fråga om en rejäl tillväxt. Det här är imponerande, säger Lars Jansson på länsstyrelsen.

Mer läsning

Annons