Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöbröder hotade poliser

Två bröder från Järvsö, båda i övre tonåren, åtalas för att ha uppträtt våldsamt och satt sig till motvärn i samband med ett polisingripande

Annons

Det var i samband med krogstängning i centrala Ljusdal den 27 november som en polispatrull uppmärksammades på att en gäst, den yngre av bröderna, uppträdde hotfullt mot en restauranganställd. Då den hotfulle personen var berusad beslöt patrullen att omhänderta honom enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

I samband med gripande blev Järvsöbon aggressiv och försökte att slita sig loss. Den äldre brodern ingrep och försökte frita sin bror genom att försöka knuffa undan en polisman och få brodern fri. En polisman lyckades dock koppla ett grepp och hålla honom.

Polismännen kopplade grepp på varsin broder, men den yngre slet sig loss ur polismannens grepp och försökte frita sin bror. En polisman använde pepparsprej, men då det inte räckte för att stoppa attacken, slog polismannen med batong mot den attackerande broderns lår. Inte ens det hjälpte. varför polismannen slog ytterligare två slag med batongen mot mannen, som ändå lyckades få omkull polismannen på marken.

En ordningsvakt skyndade till undsättning och lyckades koppla ett fast grepp på den äldre brodern, övermanna honom och sätta på honom handfängsel.

Ytterligare en polispatrull kom till platsen och med gemensamma ansträngningar lyckades de övermanna den yngre, mest aggressive brodern och få på honom handfängsel.

Den yngre mannen åtalas för våld mot tjänsteman i ett fall, medan den äldre brodern åtalas för våld mot tjänsteman i två fall.

Mer läsning

Annons