Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöborna åter på glid

/
  • Sture Arvidsson, till höger, var en av dem som fick lära sig stakningsteknik av Ulf Persson, till vänster.

Skidintresset väcks på nytt i Järvsö. Efter några magra vintrar har det blivit inne att staka runt i elljusspåret igen. Järvsö IF:s skidsektion bjuder på skidglid på onsdagar med vallatips och tekniklektioner.

Annons

Den här vintern är inte lik någon annan vi haft under 2000-talet. Snön ligger djup och det har fått gemene man att plocka fram skidorna och ge sig ut på tur.

Järvsö IF:s skidsektion har hakat på det nyväcka skidintresset. Under tre onsdagskvällar har styrelsen lockat till skidglid i elljusspåret. Gensvaret har varit stort, inte minst till glädje för eldsjälen Lennart Ädel, som ser början på en ny epok i Järvsö skidhistoria.

På onsdagskvällen kom drygt 20 personer i skiftande åldrar till skidstugan och elljusspåret för att "klämma lagg".

Skidsektionens medlemmar hade bullat upp inne i stugan med kaffe, bullar och läsk, som lockbete och belöning för ett väl förrättat kvällsvärv. Katarina Lif-Jonsson såg till att kaffetermosarna var välfyllda och stod väntande efter turen i skidspåren.

Nu hoppas Lennart Ädel och hans kamrater i skidsektionen att intresset håller i sig över kommande vintrar. Redan 2011 ska det kunna bjudas på bättre förutsättningar för skidsport i Järvsö. Då får skidstugan flyttas längre upp mot Järvzoo för att ge plats före ett antal stugor, elljusspåret får en ny dragning och förlängs från dagens två och en halv till tre kilometer och säsongen ska kunna förlängas med konstsnö.

Mer läsning

Annons