Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsöbor i bilolycka

/
  • Bilen från Järvsö slog runt vid den kraftiga krocken i Bollnäs. Föraren klämdes fast i det intryckta fordonet och riksväg 83 fick stängas av helt under räddningsarbetet.

Två Järvsöbor skadades, varav en svårt, i en kraftig krock i Bollnäs på söndagsförmiddagen.

Annons

Exakt hur olyckan gått till är ännu inte färdigutrett. Men troligen har en av bilarna kört ut på riksvägen utan att observera den andra bilen.

I den ena av bilarna, en Golf, färdades en yngre Bollnäskvinna. I den andra bilen, en nyare Toyota, fanns två personer från Järvsö.

Olyckan, som inträffade klockan 11.30, utlöste ett stort räddningspådrag från ambulans och räddningstjänst.

Föraren i Järvsöbilen, en 58-årig man, satt fastklämd i sin bil.

- Det var rörigt på olycksplatsen och enda chansen att genomföra räddningsarbetet var att stänga av riksvägen under drygt 40 minuter, säger länsvakthavande polisbefäl.

Vid den häftiga kollisionen slog Järvsöbilen runt och fick taket intryckt. Det bidrog till att det var svårt att få ut bilföraren, som klagade över smärtor i en axel. Räddningstjänsten fick klippa upp taket fordonet för att få loss honom.

Samtliga tre inblandade fördes till sjukhus. Kvinnan som var passagerare i Järvsöbilen klarade sig i stort sett utan skador. Några närmare uppgifter om tillståndet för den skadade mannen fanns inte på söndagskvällen.

Mer läsning

Annons