Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järvsö kan få fler tågavgångar

Ljusdals kommun har bjudit in ledande företrädare för SJ till Järvsö. Anledningen är att visa utbudet inom turismen för att få fler tåg som stannar på orten.

Annons

Företrädare för bland annat besöksnäringen i Järvsö har vänt sig mot att fjärrtåg stannar i Järvsö vid fel tidpunkter för att byn ska vara ett lämpligt dagsutflyktsmål för tågresenärer från Stockholms- och Uppsalatrakten.

I dag stannar norrgående tåg i Järvsö vid 19.28 på kvällen och södergående 05.58 och 07.41 på morgonen, alltså tvärtemot vad bygden behöver när det gäller turisttrafik.

Förhoppningen från kommunens sida är nu att få ett Intercitytåg som avgår från Stockholm 07.58 att stanna i Järvsö vid 11-tiden. Sedan hoppas man att tåget som går 19.14 från Ljusdal också stannar i Järvsö för att vara i Stockholm strax efter 22.30.

– Då går det att göra en dagsutflykt och meningen är att det ska gå att köpa en paketresa för en dag i Järvsö med exempelvis skidåkning i Öjeberget vintertid och cykling sommartid, säger kommunalrådet Marit Holmstrand (S).

Om kommunen lyckas övertyga SJ:s inbjudna besökare räknar Rolf Berg med att förändringarna kan komma i tidtabellen först 2011.

Men redan i december i år får X2000-tåget som går från Ljusdal på morgonen en halvtimmes tidigare avgång. Det innebär avresa 07.30 och ankomst till Stockholm vid 10.30.

Mer läsning

Annons