Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnvägar, vilket hot mot nya Östernäs!

/
  • Den nödvändiga planskilda järnvägskorsningen nära OK i Ljusdal kan dröja till efter 2018. Det riskerar att hota eller fördröja utvecklingen av Östernäsområdet, befarar politikerna.

Handeln på Östernäs i Ljusdal är viktig för hela utbyggnaden på området. Men den kräver planskild järnvägskorsning vid OK som kan dröja till efter 2018.

Annons

Ljusdals kommunstyrelse inledde torsdagens möte med att samtala kring oron över trögheten vad gäller Trafikverkets agerande i fråga om möjligheten att flytta virkesterminalen från Östernäs till Bränta eller Tegeltjär samt att få till en planskild järnvägskorsning vid OK.

– Vi har fått information från Peab att det finns intressenter för handel på Östernäs men att det kräver att virkesomlastningen försvinner från området samt att det blir en planskild järnvägskorsning vid OK, sa kommunchefen Nicklas Bremefors.

– Problemet är dock att samtidigt som en rondell är planerad vid OK nästa år tar länsplanen upp den nya järnvägsövergången först 2018-2021. Sett till trafikflödet är det viktigare att börja med järnvägsövergången, tillade Bremefors.

Det blev inget beslut men politikerna var eniga om att på olika nivåer försöka skynda på nämnda lösningar.

Mer läsning

Annons