Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan ska cykla till förmån för cancersjuka barn

/
  • Jan Fagerström från Föne ska cykla Ride of hope till förmån för Barncancerfonden.
  • Team Gävle, som Jan Fagerström ingår i, säljer bland annat armband för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Jan Fagerström från Föne har gått med i ett lag som nästa år ska cykla loppet Ride of hope till förmån för barncancerfonden.
Redan nu har insamlingen startat.

Annons

Jan Fagerström ska nästa år cykla från Prag till Varberg på en vecka. Det är en sträcka på 104 mil allt som allt.

Men det är ingen tävling, utan ett lopp med syftet att samla in pengar till Barncancerfonden.

När Jan Fagerström fick höra talas om Ride of hope nappade han direkt.

– Jag har själv drabbats av cancer, prostatacancer. Jag opererade bort prostatan för sex år sedan, och efter det blev det mer och mer cykling. I fjol cyklade jag 836 mil, bland annat genom Vätternrundan och Cykelvasan.

Han fick höra om loppet när han var nere i Gävle för att besöka sin son, och en bekant som han brukar åka på cykelresor till Mallorca tillsammans med.

– Vi satt och pratade och så berättade han att han hade anmält sig till Ride of hope och skulle samla in pengar till Barncancerfonden. Jag sa direkt att det vill jag också göra, säger Jan Fagerström.

Han tycker dels om att cykla och han tycker att syftet är väldigt bra.

– Det är klart att det är en tragedi när vi gubbar får prostatacancer, men det är ju en ännu större tragedi när ett barn på tre år får cancer. Det är så klart svårt att jämföra, det är tufft för alla, men det känns lite jobbigare när ett barn drabbas.

Redan nu har laget han är med i, team Gävle, börjat samla in pengar till loppet. De söker sponsorer både bland företag och privatpersoner, och de är ute på evenemang och säljer bland annat armband.

– Alla pengar vi får in går oavkortat till Barncancerfonden. Resan, mat, hotell och sådant betalar vi själva för, säger Jan Fagerström.

Målet för team Gävle är att dra in 400 000 kronor. Hur de ligger till just nu vet inte Jan Fagerström, men på ett evenemang i Färila kyrka under helgen som var gick den samlade kollekten till Barncancerfonden, genom team Gävle. Den uppgick då till 3 419 kronor.

Se också: När Lasse Kronér och Doreen Månsson cyklade igenom Hudiksvall till förmån för Världens barn.

Läs även: Här bygger polarna en cykelpark

Mer läsning

Annons