Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jaktstig omtyckt träning och lördagsnöje

/
  • Evelina Envall, som här skjuter på en björnfigur, var nöjd med sin insats. Jakt betyder mycket för henne och i höst ska hon ta semester i fyra och en halv vecka för att jaga.
  • Magnus Johansson från Ljusdal tyckte att jaktstigen både var bra träning inför jaktsäsongen och roligt. Katarina Persson och Anna-Lena Grundin tog emot anmälningarna.
  • Efter att varje skytt skjutit sina fyra skott på en station gick funktionärer fram och tittade efter hur bra träffarna var. Olika bra träffar gav olika poäng.
  • Elias Hiert och Anton Borgström från Ramsjö satt vid den andra stationen. De var två av de omkring 25 funktionärer som möjliggjorde dagen.

Älgar och björnar som inte misstycker när närmare hundra personer skjuter på dem. Det kunde man hitta i skogen söder om Ramsjö på lördagen.

Annons

Det var förstås inga riktiga älgar eller björnar utan träfigurer som fick ta emot skotten när 96 personer gav sig ut i skogen i Viken, söder om Ramsjö. Jaktslingan tog sin början en bra bit in i skogen. Där satt Katarina Persson och Anna-Lena Grundin i solen vid ett bord intill ett kalhygge och tog emot anmälningarna.

Strax efter elva anmälde sig Magnus Johansson, som brukar ägna sig åt både älg- och småviltsjakt om höstarna och hade kommit hela vägen från Ljusdal för att gå jaktstigen.

– Det är både roligt och bra träning, sa han.

Slingan bestod av fem stationer och jägarna fick skjuta fyra skott på varje. Fyra av stationerna bestod av älgfigurer av olika slag. På en av stationerna var det istället en björnfigur. Vissa av skotten sköts på stillastående figurer, andra på "springande" figurer.

– Det är att det är varierande avstånd som gör att det är såpass bra träning, sa Pär Persson från Ramsjö jaktskytteklubb som tillsammans med Magnus Trolin och sin bror såg till att jaktstigen blev av i år.

Mer läsning

Annons