Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isabella blev lucia i Färila

/
  • Isabella Rosin, närmast kameran, röstades fram till 2009 års lucia i Färila. Hennes tärnor är, från vänster, Sandra Maria Skog, Jenny Fredriksson, Maya Nordborg, Anja Ahlzén, Michelle Evaldsson och Elin Jonsson.

Det blev kandidat nummer fyra, Isabella Rosin, som röstades fram till 2009 års lucia i Färila.

På lördag kväll kröns hon i kyrkan.

Annons

Lussekatterna och pepparkakorna glömdes bort för en stund, när årets Lions-president Magnus Berggren, överräckte en vacker rosenbukett till Isabella, eller Bella, som hon kallas. De blivande tärnorna fick också varsin ros, närmare 1 000 röster hade de med sin gemensamma dragningskraft lockat ihop, och med det också närmare 2 000 kronor till Lions cancerforskningsfond.

Lucia själv, Isabella Rosin, går i nian i Färila skola, det gör för övrigt alla kandidaterna utom en som går nian i Ljusdal.

För Isabella och de andra kommer de närmaste dagarna förstås att bli hektiska, annars går mycket av tiden för henne åt till att vara med kompisar och sommartid åt att spela fotboll, back som hon är i Färila. Men i nian gäller det att ligga i med skolarbetet också, hon vill söka till ett gymnasieprogram där det är konkurrens om platserna:

– Naturbruksgymnasiet med inriktning på djurvård. Jag vill bli veterinär.

Mer läsning

Annons