Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intraprenad dygnet runt är målet i Hybo

/
  • Ett område med tillsyn dygnet runt. Det kan Hybo och Ämbarbo bli som intraprenad, säger förskollärarna Kina Andersson och Tora Magnusson.

En verksamhet och pedagogik för åldern 1-12 år – dygnet runt.

Det är en av målsättningarna för barn- och utbildningsområdet i Hybo och Ämbarbo som vill bli intraprenad.

Annons

Det är mindre än ett år sedan då Hybo skola var så gott som nedlagd. Ett lunchmöte med barn- och utbildningsnämndens majoritet (centerpartister och socialdemokrater) under avgörande mötesdagen utmynnade dock i ett budgetbeslut utan att skolan behövde läggas ner.

När nu Hybo skola tillsammans med förskoleverksamheten i Ämbarbo vill bli intraprenad handlar det dock inte om en kamp för skolans existens.

Personalen vill värna sin Reggio Emilia-inspirerade pedagogik med dess forskande arbetssätt.

– De olika pedagogiska kompetenserna i området har gjort att det är lättare att omfördela resurser där behov uppstår. Det ger en högre service när pedagogerna i de olika verksamheterna i området samarbetar så nära, säger Tora Magnusson, förskollärare och lärare i svenska på Hybo skola.

I Hybo finns det förskoleklass och årskurserna 1-6 plus förskola och fritids. I Ämbarbo finns förskolan med fem avdelningar plus ett familjdaghem, Ringblomman, som är kvällsöppet.

– Personalen på Ringblomman kan även tänka sig att utöka tiden för eventuell nattillsyn. Efterfrågan finns, säger Tora Magnusson och får medhåll av Kina Andersson, förskollärarkollega i Ämbarbo.

 

 

Mer läsning

Annons