Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innehållsrik dag för de minsta

/
  • – De får inte köra för fort nu bara för då kommer polisen, säger Zackarias Berglin, 5 år, Segersäng, innan han åker iväg med brandbilden på en liten tur. Med i bilen är också pappa Christoffer Berglin.
  • Gustav Stavbom, 5 år, Uppsala, ska strax få rida runt hembygdsområdet på hästen Pluto. Arne Eriksson, Delsbo kör- och ridsällskap, leder honom.
  • Jacob Fransson, 7 år, Färila, passar lämpligt nog på att äta sockervadd samtidigt som han tar sig en färd på trampbilen.
  • Astrid Gunnarsson och Viggo Vedin dansar ringdans så att det står härliga till. Många förtjusta skratt blir det under
  • Ett mycket uppskattat inslag var ringdanslekarna. Under ledning av Ulla Sundberg dansade barnen med en outtröttlig entusiasm och ork till klassiska ringdanslåtar som

Färilaveckan fortsatte på måndagen med familjedag på hembygdsgårdsområdet i Valla.

Annons

Där erbjöds en rad olika aktiviteter, med allt från brandbilsfärd, hästridning och ansiktsmålning till gymnastikuppvisning, ringdans och trampbilar.

– Det här är barnens dag under Färilaveckan. Målet är att det ska kosta så lite som möjligt och att man ska kunna göra så många aktiviteter som möjligt, säger Ingrid Wallin, en av tre ideella krafter som anordnade dagen.

Efter lunch föll regnet över Färila hembygdsgård men det stoppade inte de regnklädda barnen som trotsat vädret för en dag i lekens tecken. De såg ut att trivas förträffligt ändå.

Populärt var även att åka en sväng med räddningstjänstens brandbil. Och det var inte bara barnen som ville ta sig en åktur.

– Det är lika populärt bland föräldrarna. Ofta vill de åka med lika ofta som barnen, säger Mikael Fransson, från räddningstjänsten i Färila, med ett skratt.

Det var andra året som familjedagen anordnades under Färilaveckan.

Mer läsning

Annons