Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget journalistpris till Vintergatan

Det räckte inte ända fram för friskolan Vintergatans redaktion när Lilla journalistpriset för bästa skoltidning utsågs på fredagen. Vintergatans Galax var en av tre nominerade kandidater, men fick se sig knappt slagen av Magazinet från Stallarholmsskolan i Strängnäs.

Annons

Trots den knappa förlusten rådde ingen större besvikelse bland de elever från Vintergatan som fanns på plats vid prisutdelningen i Dagens Nyheters och Expressens tidningshus i Marieberg, Stockholm, på fredagskvällen. Att vara en av tre nominerade har ändå gett uppmärksamhet och en god grund för den redaktion som nästa läsår ska ansvara för skoltidningen.

– Även om eleverna kanske tycker att vinna priset är viktigt, så är ändå processen att skapa tidningen det mest värdefulla. Nu har de också blivit uppmärksammade och fått kvitto på att de gör en bra skoltidning. Det är bra att ha med sig till nästa läsår, säger läraren Anna Eriksson, som tillsammans med skolans åttondeklassare fanns på plats vid prisutdelningen.

Konkurrensen i år var knivskarp och det var endast millimeter enligt juryn som skiljde vinnande Stallarholmsskolan från Vintergatan. Motiveringen för Stallarholmsskolan löd: "Ett gediget hantverk med bilder, texter och redigering – kryddat med lärare som blir poeter och elever som byter skola. Stallarholmen levererar igen!"

Mer läsning

Annons