Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget åtal mot Hellström

Politikern polisanmäldes för sexuellt ofredande och förolämpning, men ärendet går inte till rätten.
I stället är han tillbaka i Ljusdalspolitiken

Annons

Torsten Hellström (M) avslutar sin time out och är nu tillbaka i Ljusdalspolitiken. Men själv är han besviken.

- Jag hade hoppats på rättegång, säger han.

Det var i samband med ett sammanträde i utbildningsnämndens arbetsutskott i september som Stina Michelson (S) kände sig så kränkt av Torsten Hellström (M) att hon ett par dagar senare polisanmälde honom. Anmälan rubricerades som sexuellt ofredande och förolämpning vilket ledde till att en förundersökning inleddes.

Torsten Hellström förnekade alla anklagelser. Men han valde ändå att ta en time out från politiken tills fallet var utrett, i enlighet med partiets etiska regler. I november redovisades polisens förundersökning till åklagarkammaren. Nu har åklagaren beslutat att inte väcka åtal mot Torsten Hellström för att det inte går att bevisa att ett brott har begåtts.

- Jag visste hela tiden att det inte fanns någon brottslig handling, så det har inte bekymrat mig, säger Torsten Hellström.

Stina Michelson accepterar åklagarens beslut och har valt att inte överklaga.

- Jag känner att jag blivit lyssnad till när jag lämnat mitt vittnesmål. Det ledde inte till åtal, men det får man ju bara acceptera.

Hur känns det att Torsten Hellström är tillbaka i politiken?

- För min del är det inget problem att möta Torsten, för det är bara på den politiska arenan vi träffas. Men jag är fortfarande av bestämd uppfattning att ingen kvinna ska behöva acceptera kränkande behandling. Jag känner en stor trygghet i att jag inte har gjort något fel. Så i fortsättningen kommer jag att bli bättre på att uppmärksamma sådana här saker i min omgivning, säger Stina Michelson.

Mer läsning

Annons