Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget akut hot mot Ramsjö skola

/
  • 22 föräldrar hade kommit för att delta i en diskussion om framtidsförutsättningarna för Ramsjö skolas pedagogiska arbete.
  • Rektor Gertrud Berglund visade hur elevunderlaget för skolan ser ut de närmaste åren.
  • Stefan Meuller lovade att det inte finns något nerläggningshot mot Ramsjö skola.
  • Peter Hagby och Isabell Månsson var två föräldrar som ville höra vad skolchefen hade att säga.

Det finns inget nerläggningshot mot Ramsjö skola i nuläget. Det beskedet gav skolchefen Stefan Meuller oroliga föräldrar på tisdagskvällen:
– Jag kan säga så mycket som att Ramsjö inte finns med på någon lista med uppdrag att titta över.

Annons

Antalet elever på högstadiet i Ramsjö skola kommer att minska drastiskt de närmaste åren enligt siffror som skolans rektor, Gertrud Berglund, presenterade för de föräldrar som på tisdagskvällen samlats för att diskutera skolans förutsättningar för framtiden.

– Vi vet att det kommer en dag då smärtgränsen är nådd, då elevantalet blir för litet för att vi ska kunna bedriva en bra pedagogisk verksamhet, men vi vet inte när, säger Gertrud Berglund och fortsätter:

– Jag har varit för små skolor, det är personligt och alla blir sedda, men nu har det uppstått en situation i Ramsjö och Los som gör att jag inte är säker på att det är den bästa lösningen längre.

Många föräldrar ville ha ett svar av Stefan Meuller på hur fort ett eventuellt nerläggningsbeslut av högstadiet i Ramsjö kan verkställas.

– Det kommer inte att hända något till hösten i alla fall. Och skulle det komma ett beslut snart skulle det vara om det var en önskan från er föräldrar att ge era ungdomar samma möjligheter som andra ungdomar i kommunen får, säger Stefan Meuller.

Mer läsning

Annons