Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen hall den här veckan

/

Den efterlängtade fotbollshallen i Ljusdal kommer inte att resas till helgen som planerat. Leverantören behöver mer tid och nu är siktet i stället inställt på lördagen den 12 september.

Annons

Beslutet att skjuta på hallresningen togs under tisdagen och anledningen ska vara att tältleverantören Polarhall behöver mer tid på sig för att förbereda.

– Det här är den största hallen de rest, berättar Simon Clemin, projektledare för bygget av fotbollshallen.

Utöver tiden är det emellertid inget som har ändrats. Det behövs fortfarande 100 frivilliga för att få den enorma anordningen på plats.

– Ja, det kommer behövas 100 personer under dagen, 50 på förmiddagen och 50 på eftermiddagen, säger Simon Clemin.

Läs mer om fotbollshallen på Älvvallen.

Tältleverantören ska själva montera teknikbyggnaden, entré och sluss, så exakt vad alla dessa hundra personer ska göra under lördagen är Simon Clemin inte riktigt på det klara över. Men han vet att det kommer krävas mycket folk mot slutet av dagen då själva duken och kabelnätet ska sättas på plats.

Att klubbarna ska få tag på så mycket folk lär inte vara några problem, tror han.

– Vi tar de internt inom klubbarna i hallgruppen. Där finns det många lag, säger Simon Clemin.

Hallen tar tre timmar att blåsa upp och det krävs att väderförhållandena är de rätta. Det får blåsa max 5 sekundmeter och är det kraftigare vindar i rörelse finns en risk att uppblåsningen får senareläggas.

Arbetet med att resa hallen ska sätta i gång klockan 9 på lördagen den 12 september och planeras pågå fram till klockan 18.

Invigningen av hallen väntas senare i höst.

Mer läsning

Annons