Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen cruisingöl i bussfickan

/
  • Håkan Carblom sitter på trottoaren och har fötterna på bussfickan. Men allt är riksväg 84, anser Vägverket som inte tillåter någon inhägnad servering vid årets cruising.

Vägverket säger nej till avstängning av bussfickan vid järnvägsstationen under cruisingkvällen. Håkan Carblom hoppas på kommunens hjälp.

Annons

De senaste tre åren har Järnvägs haft en inhägnad servering under cruisinglördagen. Det är bussfickan framför järnvägsstationen som tagits i anspråk.
I år tycks det inte bli någon servering. Vägverket har nämligen avslagit ansökan.
"Ansökan om tillfällig uppställning av tält på väg 84, Ljusdals kommun", står det i rubriken till det beslut som krögaren Håkan Carblom fått från Vägverket.
– Jag ringde och frågade Vägverket om det här var ett missförstånd. Jag tänker inte sätta upp något tält och jag har inte tänkt stänga av riksvägen. Det här är en inhägnad servering i bussfickan, säger Håkan Carblom.
Men det var inget missförstånd. Vägverket tänker inte tillåta någon servering i området framför järnvägsstationen.
– De påstår att bussfickan tillhör riksvägen och får därför inte stängas av, suckar Carblom.
Nästa försök var att fråga kommunen om lov att få använda trottoaren framför järnvägsstationen.
– Det gick inte heller. Kommunen äger visserligen marken men det är Vägverket som är väghållare och där ingår även trottoaren, säger Carblom.
Cruisingen, som i år äger rum den 13 juni, har blivit en riktigt stor nöjeskväll och en folkfest för både stora och små.
– Cruisingen är ju större än skyltsöndagen. Nu mister vi cupen och då ska vi vara rädda om de evenemang som finns kvar.
– Det område jag vill använda följer den streckade linjen vid sidan av riksvägen. Det har gått bra i tre års tid men i år går det inte. Jag känner lite av löjets skimmer över detta, säger Håkan Carblom.
Vägverkets beslut går att överklaga. Håkan Carblom tänker nu ta kontakt med kommunen i frågan innan han bestämmer hur han ska agera.

Mer läsning

Annons