Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I tryggt förvar i Föne

/

I Rumänien finns omkring två miljoner herrelösa hundar. Nu har två av dem fått ett nytt hem hos Barbro Larsson i Föne utanför Färila.

Annons

De rumänska adoptivhundarna Andra och Silena håller på att bekanta sig med sin nya miljö. För lite mer än två veckor sedan kom de till Sverige och sitt nya hem i Föne.

– Det har verkligen gått över förväntan. Jag trodde att de skulle vara mer tillbakadragna och rädda, säger matte Barbro Larsson.

Och även om de till en början är lite avvaktande, slappnar de efter en stund av och yr runt på golvet med hennes två andra hundar, Chester och Bullen.

– Det är faktiskt första gången de leker ordentligt med varandra, säger Barbro Larsson.

I Rumänien finns enligt organisationen hundhjälpen omkring två miljoner gatuhundar. Tjugo av dem har under sommaren adopterats till Sverige. På organisationens hemsida går det att göra en intresseanmälan för adoption, och det var här som Barbro Larsson först såg tikarna Silena och Andra.

– Först tittade vi på bilder av hundarna och sedan läste vi historien om dem. Då bestämde vi oss, berättar Barbro Larsson.

Efter att ha blivit godkända som adoptivhem av en kontaktperson på hundhjälpen, fick familjen den nionde juli åka ner till Arlanda och hämta Andra och Silena. Hundarna hade då flugits från Rumänien, lastats om i München för att till sist landa i Sverige.

– Då åkte vi direkt hem och höll i dom hårt. Sticker de så är de förvildade på tre dagar, säger Barbro Larsson.

Mer läsning

Annons