Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyvlade vägar till jul

/
  • Efter en skakig period har väghållaren hyvlat genomfarten och kommandot

De senaste dagarna har det varit besvärligt väglag i de centrala delarna av Ljusdal. Ojämnheter i vägbanan och bjudit bilförare och passagerare på en skakig färd genom centrum. Men inför helgen utlovas bättring.

Annons

Att röja snö i de centrala delarna av Ljusdal är ett nattligt arbete. Dagtid är trafikströmmen tät och parkerade bilar i fickor längs trottoarerna gör det omöjligt att få undan all snö och hålla rent under dagtid.

– Inför helgen kommer vi att ploga och sanda vägarna i centrum, lovar Anders Sjöholm, verksamhetsansvarig för det kommunala gatuunderhållet.

Redan natten till onsdagen gjorde NCC, som svarar för underhållet av riksväg 84 och därmed genomfarten i Ljusdal, en insats för att hyvla ned snö och is och göra vägbanan mer jämn. Resultatet blev en bättring, men var ändå inte tillräckligt för att tysta kritikerna.

Från Gamla stan, där trafikströmmen är tät dagtid, har det också hörts kritiska röster, men de har tydligen inte nått fram till de ansvariga inom kommunen.

Under torsdagen och fredagen gör kommunens gatuavdelning en sedan tidigare planerad rensningsaktion på gator inom centralorten. Gamla stan, Hotellgatan och Borr är områden där gatorna kommer att plogas, hyvlas, sandas, göras trafiksäkrare för att hållas i gott skick inför julhelgen.

När det gäller genomfarten är NCC medvetna om att det varit problem, men hoppas att de ska vara undanröjda i och med den hyvling som skedde natten till onsdagen. Om så behövs kommer ytterligare insatser att göras.

Mer läsning

Annons