Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hör låten: Lill-Babs släpper nytt tillsammans med barnkörer

I samband med Lill-Babs stipendiekonsert på Stenegård i Järvsö 11 juli släpps skivan We have a dream, ett samarbete mellan Céline Estassys barnkörer och etablerade artister, bland andra Lill-Babs själv.

Annons

Inspelningen av skivan har pågått sedan hösten 2014 och fångar rösterna av totalt 45 barn tillsammans med ett antal etablerade artister, närmare bestämt Linus Wahlgren, Jakob Stadell, Lisa Stadell och Östen Eriksson.

Budskapet i musiken är fred och alla människors lika värde, vilket förmedlas i både svenska, engelska och franska texter. Det temat är något som Céline Estassys barnkörer jobbat med i flera olika projektet, vilket bland annat resulterade i ett andrapris när Emrichfondens fredspris delades ut av självaste kungen tidigare i år .

Låten som gästas av Lill-Babs heter Ensam och är skriven av Eiwor Kjellberg och Anders Ågren. Den handlar om ensamkommande flyktingar och hyllas stort av sångerskan själv.

– Den är härlig. Den är underbar. De är så bra på musik här i Hälsingland, säger hon.

Skivan där låten finns med kommer alltså släppas under Lill-Babs stipendiekonsert och barnen i kören får redan nu motta beröm från Järvsöikonen.

– Jag har ju hört de här barnen sjunga förut och de är så duktiga.

Rättelse: I Ljusdals-Postens pappersupplaga som publicerades på lördagen 4/7 framgick att stipendiekonserten skulle hållas i Järvsö kyrka, detta stämmer alltså inte. Dessutom hade felaktiga namn på de angivna gästartisterna smugit sig in. Vi beklagar detta.

Mer läsning