Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hopp kvar för Hybopaviljongen

/
  • Snickarna Torbjörn Nadumsether och Johan Hemström arbetar med att återställa paviljongens golv.

I januari gick det att läsa om vattenläckan som drabbat Hybopaviljongen. Det var länge oklart hur omfattande förödelsen egentligen var. Nu ser det ljust ut och inom några månader kan stället börja användas igen.

Annons

Torbjörn Nadumsether, snickare på Kjell Eks bygg tillsammans med sin kollega Johan Hemström är på plats för att återställa golvet och vissa delar av väggarna inne i paviljongen.

Flera hål har gjorts i parkettgolvet där varmluft blåst in och gjort att fukten sakta men säkert försvunnit, detsamma gäller de nedre delarna av väggarna där en typ av torkrör lagts in.

För att säkerställa att ingen fukt finns kvar mäter Anticimex fuktigheten med ett särskilt instrument och i det här fallet ser det alltså ut som att stället klarat sig riktigt bra trots omständigheterna.

– Kostnaderna hade blivit enorma om vi hade varit tvungna att byta ut allt golv så vi är glada över att det nu slipas till nyskick under veckan. Ambitionen är att ha stället uthyrningsklart till tidig sommar, säger Jonas Myhrberg, Hybopaviljongens ordförande.

Mer läsning

Annons