Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon har mycket motor under huven

/
  • – Man behöver inte ha snopp för att hålla på med motorsport, säger Karin Söderberg, som är ny ordförande för Ljusdals Dragracingklubb. En förening som har siktet inställt på att kunna arrangera en EM-deltävling i Föne om några år.
  • Motorsporten är mansdominerad, men det avskräcker inte Karin Söderberg.– Jag har mycket skinn på näsan, säger hon.Här tillsammans med delar av styrelsen, från vänster: Micke Persson, Jörgen Wikström, Thomas Lindkvist, Jon Öst och Stefan Selin.
  • Än har hon ingen egen bil att tävla med, men det kan det snart bli ändring på.
  • Bengt Thyr äger den här pro street bilen som Karin Söderberg gärna poserar vid. Att ta plats bakom ratten på just den här är otänkbart eftersom den är helt inställd efter föraren Bengt.
  • Medlemmarna i Ljusdals dragracingklubb träffas gärna över en motorhuv.
  • Ägaren till den här pärlan är Bengt Thyr som står närmast i bild.
  • Chassiet är en Chevelle by Chevrolet, i övrigt finns inte mycket kvar av den bilen.
  • Den här bilen är snabb och följer helt det rådande säkerhetsreglementet i sitt utförande.

En ung och målmedveten tjej har tagit över ordförandeskapet i Ljusdals Dragracingklubb.

Annons

Som nybliven ordförande för Ljusdals Dragracingklubb, DRC, har 28-åriga Karin Söderberg mycket att säga till om inom den lokala motorsporten. Givetvis är det ett lagarbete tillsammans med övriga styrelsen och föreningens aktiva medlemmar, men det är ändå Karin som är bossen.

I sommar arrangerar föreningen två tävlingar på Föne flygfält, den första äger rum 7 och 8 juli och den andra den 28 juli. Deltagarna och besökarna kommer från hela Sverige.

– Det blir tredje året vi kör nu. 2010 hade vi 40 tävlande, ifjol 120 tävlande och 3 000 besökare. Allt bygger på ideellt arbete. Vårt mål är att så småningom kunna arrangera en EM-deltävling. Förutsättningarna finns, och får vi mer erfarenhet, rätt folk på rätt plats och en bra fungerande organisation då klarar vi det. Men där är vi inte riktigt än. Jag tror varken kommunen eller vi i föreningen inser hur stort det här är på väg att bli, menar Karin Söderberg.

Mer läsning

Annons