Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höga värden för Stenegård

/
  • Det lämnade många synpunkter på Stenegård, hur den sköts förr och vad som bör ske i framtiden. Frän vänster Stig Persson; Nisse Olovsson och Gerd Olsson, gav sina synpunkter till Bosse Hedin och Thomas Wandel.
  • Nisse Olovsson, Järvsö, till vänster, diskuterade Stenegård med Bosse Hedin.
  • Helen Danhard, Järvsö, var en av dem som stannade till i Ljusdal och gav sina synpunkter på Stenegård till Erik nygren.
  • Tre reste runt för att samla in synpunkter om Stenegård, från vänster Erik Nygren, Thomas Wandel och Bosse Hedin.

Kommuninvånarna rankar Stenegård högt även om det råder delade meningar i kommundelarna om vad som ska ske med anläggningen.

Annons

Det framkom när Stenegårdsgruppen på fredagen bad allmänheten i Järvsö, Färila och Ljusdal om synpunkter på anläggningen.

Den gamla rivaliteten mellan Järvsö och Färila märks när en kommunal satsning kom på tal. I Färila blev det en del grövre anmärkningar mot kommunala insatser i Järvsö, i synnerhet mot bakgrund av att Föreningarnas hus inte fått den uppmärksamhet och stöd som Färilaborna hoppats på.

– Det är den äldre generationen som visat de tendenserna. När det gäller yngre generationer är omdömena mer sansade och de värderar Stenegård högre oavsett var de bor, sade Bosse Hedin, som var en av de tre som reste runt på fredagen. De övriga var Erik Nygren och Thomas Wandel.

Syftet med att dyka upp på tre centrala platser i Järvsö, Färila och Ljusdal var att få in synpunkter från allmänheten om Stenegård och hur man på en femgradig skala rankar värdet av denna anläggning, dels personligen, dels ur ett kommunalt perspektiv.

– Det här är en del av det underlag som vi kommer att ha när vi tar fram en rapport att lägga fram för kommunledningen, sade Bosse Hedin.

Utöver enkäten bland allmänheten kommer en konsult att undersöka vad Stenegård och besöksnäringen generar för pengar till bygden. Den senaste sommarens verksamhet ska utvärderas och synpunkter från de som lett och medverkat där ska vägas in.

När materialet är sammanställt kommer det att skickas på remiss till bland annat de politiska partierna innan det slutligen når kommunledningen.

Mer läsning

Annons