Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hittades medvetslös i arbetsbarack

(UPPDATERAD 15:54) En man i 30-årsåldern fördes på onsdagsmorgonen med ambulanshelikopter till sjukhus efter att hans kollegor hittat honom medvetslös på golvet i en manskapsbod. Mannen vårdas nu för kritiska skador. Han kan ha drabbats av syrebrist efter att en gasolledning förbrukat syret i boden.

Annons

När mannen vid klockan halv sju på onsdagsmorgonen inte hade påbörjat dagens avverkningsarbete vid Mansjön, söder om Los, sökte hans kollegor upp honom. Han låg då på golvet bredvid sängen i manskapsvagnen och var medvetslös.

Mannen fördes med ambulanshelikopter till Hudiksvalls sjukhus och var när han kom fram ännu medvetslös. Från Hudiksvall har mannen transporterats vidare till annat sjukhus. Sjukvården uppger att mannen är kritiskt skadad.

Det var på onsdagseftermiddagen oklart vad som hänt mannen. Polisen utreder händelsen under rubriceringen arbetsplatsolycka.

En teori var att mannen har andats in gasol som läckt från den gasolvärmare som finns i manskapsboden. Men i boden finns även en gasolvarnare – som testades under onsdagen och då fungerade.

En annan teori är därför att mannen kan ha fått syrebrist, då gasolledningen under natten kan ha förbrukat syret i manskapsboden.

Det är inte heller uteslutet att mannen drabbats av sjukdom.

Mer läsning

Annons